Hammarby Slussväg 2
(T) Skanstull
info@husetunderbron.se
Ålder 21
Onsdag - fredag 17-03
Lördagar 14-03

Gundelach + Support: KÅRP

Det var först redan 2016 som Gundelach släppte sin debut EP "Spiders". En EP som hyllades av både Pharrel Williams och BBC, ledde till Spellmanns nominering, säkrade honom spelningar på exempelvis Öya och Roskilde. Det är många som ivrigt väntat på uppföljaren till succén. Men efter olika omständigheter samt krångel med skivbolag har det dröjt 18 månader. Därför valde helt enkelt Norges nya superstjärna att själv att börja spela in det färska albumet «Baltus» in sin egen hemstudio. Ett album som nu släpptes 16 Mars.

På ett personligt plan har Gundelach lyckats återvända till en tuff period tidigare i livet. Många av låtarna på albumet skrevs redan 2010, där han öppet sjunger om sin kamp med depression och mörker. Dock smyger sig hela tiden en skymt av hopp in i dem olika låtarna.
Gundelachs ärlighet i texterna kombinerat med hans coola falsett och mäktiga produktion tar med lyssnaren på en bergochdalbana av känslor.

Albumet i sig är döpt efter en gammal kråka som bodde i trädgården vid Gundelach barndomshem i 12 år. «Baltus» handlar inte om fågeln, utan mer om känslorna som omgiver den. Om ensamheten och isoleringen en kråka representerar.

“Norway’s Gundelach spins a tale of love, loss, and depression into a bright and tender piece of synth-pop that is nothing short of comforting.” - Nylon

"Among the LP’s stable of uncommonly spectacular tracks, “Duck Hunting” and “Past the Building” are sonic checkpoints that seem to do this still-infant artist on the rise most justice. Just don’t expect confetti canons. Baltus is a porcelain sorrow" - Fault Magazine

https://open.spotify.com/artist/2TUtwEDqoXZOapCTgMrcvj
https://www.youtube.com/watch?v=gdrDhL7RQUY
https://soundcloud.com/gundelach

Support: KÅRP

I höstas landade KÅRP som en Mars Rover i det svenska musiklandskapet. De hyllades på kort tid av landets tyngsta röster och "Therapist^2" har spelats flitigt i P3 sedan dess. Trots det har de bara släppt ifrån sig ynka två låtar. Soundet känns bekant, men ändå inte. KÅRP har jämförts med The Knife, Robyn och Grimes. Fina jämförelser, men KÅRP står för något som inte härmar någon.

Vi vet egentligen inte så mycket om KÅRP. Det sägs att dom fann varandra på en kurs i UFO-spaning. Det sägs även att de kallar sin musik för ”apokalypso” och ”dödsdisco”. Vad vi vet säkert är att musiken känns som att befinna sig i tyngdlöshet och få ett knytnävsslag i magen. Vi vet också att Anna-Marias röst låter som älvdans på technoklubb.

FB:
https://www.facebook.com/MUSICBYKARP/

Spotify:

https://open.spotify.com/artist/6O5DwC1I3LFO7bvfYOSAw8?si=7-Rb7qUBQMWo8V8uy3Zk8A

”Ena stunden kusligt kallt och ogästvänligt för att i nästa ögonblick förvandlas till ett neonsprakande electrokrautdisco. Vill se det här live snarast tillsammans med rökmaskin modell större.” Gaffa


Varmt välkomna!

Tradgarden.com använder cookies.
Läs mer här OK