DAYTIME SESSION #8

2013-08-22


● BLAWAN
Längst en stig som trampades upp av hans engelska landsmän tidigare under 00-talet balanserar Blawan mellan benknäckande techno, sirapssöta melodier och atmosfärisk dubstep. Älskad för produktioner med smarta vokalinslag, till exempel egensläppta "Getting Me Down" där r&b-sångerskan Brandy's röst får dväljas i en techig Garage-kuliss och småläskiga klubbhiten “Why they hide their bodies under the garage?”, men i Blawans fall är det alltid trummorna som talar högst. Hans kunskap både som dj och musiker sträcker sig bortom scenen där han hör hemma vilket framträder bland annat med hans samarbete med technomästaren Surgeon och egna släpp på Joy Orbison's label Hinge Finger, Pearson Sound's och Ben UFO's Hessle Audio och legendariska R&S.

● PEARSON SOUND
Från aliaset Ramadanman och låtar som ‘Work Them’, Chicago-alter egot Maurice Donovan med låtar som ‘Babeh’ till briljanta remixer och singlar med senaste aliaset Pearson Sound - allt är så bra att det till en början känns osannolikt att samma person ligger bakom allt.

David Kennedy punkterar alla genrebubblor och simmar runt i mixen av deras blödande innanmäten. Runt en kontur av brittisk basmusik har Kennedy tagit tillbaka ljuden av råa trummaskiner som han strösslar över en obeskrivligt utsökt fond gjord på allt mellan EL-B, basis channel, acid house och djungel. De senaste åren har han formligen pumpat ut briljant hittiga produktioner både som producent och som en av cheferna för skivbolaget Hessle Audio.

David Kennedy fokuserar nu mest på Pearson Sound och är vid det här laget en internationellt etablerad superstjärna vars DJ-set blivit lika omtalade som hans låtar. Till hans fans räknas alla från Ricardo Villalobos till Thom Yorke.

● PARIAH
Pariah har sedan sitt första släpp år 2010 på etiketten R&S haft vad man minst sagt kan kalla en kometkarriär. Han har på tre år etablerat sin egna själfulla och emotionella stil vilket kontrasterar den källartechno som han producerar och ger ut ihop med Blawan i deras hyllade projektet “Karenn”. Pariahs egenstartade label She Works har under sin blott tvååriga livstid hunnit släppa fantastisk musik av bland andra Midland och Surgeon. Pariah målar sina Dj-sets med en bred palett och kommer att bjuda oss på sitt fulla spektrum av mer djupa atmosfäriska verk från R&S till sina senare och mer hårda technokreationer.

● BEN UFO - Special After Party Set
Ben UFO har allt.Han är en exceptionellt begåvad och mångsidig dj med ett eget radioprogram på legendariska radiostationen Rinse FM och även visionär chef på Hessle Audio. Trots att han inte gör musik är hans inflytande stort som dj och han är känd som en av de bästa scenen har. Bens förmåga att blanda och länka ihop stilar, familjer och epoker av musik samtidigt som tilltalet estetiskt koherent är något som utmärker de bästa djs. Hans signatursound är en spännande melange av hårda kickar, resonant bas med ett rått men ändå sensuellt sound som han varsamt väljer ur ett brett sortiment dansmusik från de senaste 30 åren. När han i sina dj-set ställer gammalt mot nytt så gör han det med sådan dynamik att det med ens blir klart varför han räknas till en av Storbrittaniens bästa djs.

● JOHAN ÖSTMAN & MAYA LOURENÇO (Samlingen)
Johan och Maya är båda starkt involverade i Samlingen. Samlingen är ett sjuhövdat dj- och klubbkollektiv från Uppsala och Stockholm som har sitt fokus på elektronisk musik. Sedan uppstarten 2008 går det numera sällan en helg utan att de finns representerade i ett dj-bås någonstans i Sverige. Denna sommar har de bland annat hunnit med att att co-curera Norbergfestivalen, spela på The Knifes slutsålda stockholmskonserter, Volt och Dans Dakar samt att presentera elektroniska liveakter på trädgården.

HOSTS
● TOMMIE X
● EMMA VERONICA
● FESTAMYSAMAILA

16.00-22.00, 150 kr (200 första gästerna gratis)

Ålder: 21

(T) Skanstull
Hammarby Slussväg 2
118 60 Stockholm

www.tradgarden.comNärmsta veckanÖppettider

Nu har vi stängt för säsongen. Vi ses nästa sommar!