Doc Lounge Dokumentärfestival

2016-06-17


▼ PROGRAM ▼ 15:e Juni ▼

▼ 18.00 ▼ FILM ▼ THE ALCOHOL YEARS (Carol Morley, 2000, U.K, 50min)
TRAILER: http://www.campfilms.co.uk/the-alcohol-years/
Carol Morey återvänder till Manchester, där hon som ung förlorade fem år av sitt liv i en alkohol dimma. Filmen är en poetisk tillbakablick av dessa fem år, där återupptäckta vänner och bekanta berättar historierna om hennes berusade och promiskuösa beteende. I Morley’s sökande efter sig själv, motstridiga minnen åsikter och synpunkter får vi också lära känna staden, dess musikkultur och dom som levde där.

▼ 20.30 ▼ FILM ▼ DREAM GIRLS (Kim Longinotto, 1994, USA/Japan, 50min)
TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=i8YLKo8Nzsg
Denna prisade och omtalade 90’tals klassiker handlar om Japanska kvinnor, glamor, drömmar, flykt och teaterformen ‘Takarazuka’. The Takarazuka Revue är en enormt framgångsrik spektakulär teaterform och skola där en alltid helt kvinnlig ensemble skapar fantasier om erotisk kärlek och känsliga män. Filmen handlar om unga tjejer och deras familjer som desperat drömmer om att göra något annorlunda med sina liv. Som belöning för att dom lever efter skolans hårda disciplin så blir dom beundrade och åtrådda av tusentals Japanska kvinnor. Dessa kvinnor betraktar dom som unga män. Dream Girls utforskar den sexuella identiteten och de motsägelsefulla spänningar och krav som unga kvinnor taklades med i Japan under 90-talet.

▼ 21.30 ▼ PERFORMANCE ▼ VICTORIA SIN (http://victoriasin.co.uk/index.php/projects/drag/2/)
Doc Lounge Stockholm flyger in Hackneys grymmaste 'Faux queen'; Victoria Sin. Hon har under det senaste gjort performance runt om i hela London och uppmärksammats för sitt nytänkande sätt att använda sig av Drag konsten. Här kan du se henne i en intervju om könsidentitet och kvinnor som håller på med femme drag konst just nu i London. http://broadly.vice.com/en_us/video/cant-drag-us-down-meet-londons-female-queens Dessutom var hon en del av årets stora eurovision montage.

▼ 22.30 ▼ PERFORMANCE ▼ OFF HIGHWAY (http://offhighway.blogg.se/) -
mörkret sänker sig för att visa mig världen Ett sceniskt akustiskt röstverk; ett försök att genom en ordlös visuell röstresa och självlysande tejp transformera verklighetens proportioner och vidga nuet. Av och med: Indra Linderoth och Nina Jeppsson Indra Linderoth och Nina Jeppsson är scenkonstnärer som jobbat konstnärligt tillsammans sedan 2008 då de var med och startade det feministiska performance kollektivet TIR.

▼ PROGRAM ▼ 16:e Juni ▼

▼ 17.00-18.30 ▼ DJ AHANG Ahnag Bashi är dokumentärfilmsregissör och aktuell med filmen Skörheten som har premiär i år. Hon kommer värma upp festivalstämmningen inför kvällens stora 90'tals klassiker.

▼ 18:30 ▼ FILM ▼ DIRTY GIRLS (Michael Lucid, 1996, USA, 17min)
Filmen utspelar sig på en skolgård 1996 där ett gäng tjejer i åttonde klass blivit ökända för deras påstått dåliga hygien och krassa beteende. Dom kallas nu ‘Dirty Girls’ och är skolans heta samtalsämne. Denna DIY kortfilm skapades utan ambition men uppmärksammades först för några år sedan på internet och det har dessutom gjorts en modern uppföljare på vad som hände med tjejerna 10 år senare. Dirty Girls är en förvånansvärt intelligent och välgjord film om uttryck, tillhörighet och identitet.

▼ 19.00 ▼ LIVE ▼ CATTI & JARI
En nystartad duo med elgitarr och keytar som sjunger stämsång om samhället och om evig kärlek. Catti Brandelius aka Miss Universum och Jari blir bryggan mellan Dirty Girls grunge och Madonnas glitterglam, med några av sina egna låtar och kanske en och annan Madonnacover.

▼ 20.00 ▼ FILM ▼ MADONNA: TRUTH OR DARE! (Alek Keshishian, 1991, USA, 120 min)
TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=sisn51wlWaI
Denna storslagna dokumentär följer Madonna under året 1990 och hennes Blond Ambition World Tour som tar avstart i Japan. Den visades på Cannes film festival 1991 och har blivit enormt uppmärksammad runt om i världen. Perfekt film att både dansa och mysa till en Sommarkväll under Skanstullsbron. Filmen är känd som ‘IN BED WITH MADONNA’ utanför nord Amerika.

▼ 22.00 ▼ POST MADONNAKAROKE ▼
-i kyrkan- Efter filmen på torsdagen blir det POST MADONNAKAROKE i Kyrkan med karraqueen och sångentusiast Stina "Karaoke-Marie" Wernstedt. Hellre än bra, alla kan karra(mia), kom som du är, fatta micken, låna en peruk, sjung en stämma, mima till en kompis, skråla med, klappa takten, jubla. Och viktigast: missa inte!!!

▼ 22.00 ▼ DJ ▼ LIZETTE LIZETTE ▼
-gården- Artisten Lizette Lizette är till hösten aktuell med debutalbumet "Queer Body", influerad av den belgiska syntgenren "New Beat" och som co-producerats tillsammans med Nicklas Stenemo (Kite, Nicole Sabouné). Dessutom är hon stort Madonna fan. Kvällen till ära DJ:ar hen originaltracksen som ligger till grund för den kommande skivan. Se fram emot mycket New Beat, EBM och Body!


Närmsta veckanÖppettider

Nu har vi stängt för säsongen. Vi ses nästa sommar!