Dungen • Skator

2016-08-25


DUNGEN (Live kl 20.00)
Dungen är utan något som helst tvivel ett av landets och kanske världens bästa liveband. När det är live på riktigt, instrumentvirtuoser där samspelet mellan medlemmarna blir till magi. Det är numer lite av en tradition att Dungen spelar på Trädgården under Live Sessions i augusti.

Dungen grundades av det musikaliska underbarnet Gustav Ejstes i slutet på 90-talet. Han som skriver musiken, sjunger och spelar en massa olika instrument, tillsammans med gitarrgeniet Reine Fiske, Mattias Gustavssons exemplariska basspelande och en av landets bästa jazztrummisar Johan Holmegard skapas en jazzig folkmusikalisk psykadelisk ljudbild som Dungen känns rätt ensamma om.

I höst släpper bandet sitt nionde album "Häxan". Mellan de två senaste plattorna "Skit i allt" och "Allas Sak" fick bandet ett uppdrag av Cinemateket att komponera ny musik till Lotte Reinigers klassiska animerade stumfilm "The Adventures of Prince Achmed". Bandet har hittills framfört musiken till filmen fyra gånger, på Cinemateket i Stockholm och Göteborg samt på festivalerna Psykjuntan och Marfa i Texas. Inspirerade av filmen och musiken har bandet gjort ett studioalbum, ett slags instrumentalt kollage där Dungen fått chansen att leva ut som aldrig tidigare..

Med all musik bandet släppt finns det material till många timmars konsert så vi kan bara tänka hur svårt det är att välja.

SKATOR (Live ca kl 19.00)
Skator är tystnaden som klyvs av en spastisk gitarr, en klagosång, ett rop på liv. En saga om en efterfest. En uppriktig fråga.

Lina Högströms soloprojekt Skator släppte debutskivan Vita Kalla 2013 på Teg Publishing och har sedan dess spelat på de flesta scener runt om i Sverige, inkl Gagnef, Psykjunta och Svenska Instituet i Paris. Året efter medverkade Skator på Mattias Alkbergs Ep ”Epitafium”med en hyllad cover. Efter en tids tystnad från projektet tillkännagavs hösten 2015 att ett samarbete mellan Skator och Norrlandsoperans symfoniorkester var under arbete. I April 2016 stod Skator på scen med nytt material framfört tillsammans med fullskalig symfoniorkester.

På Trädgården 25:e har Skator med sig två musiker från symfoniorkestern och det ryktas om att det kan dyka upp ännu fler gäster på scen. Högström spelar också klaviatur i Boys (PNKSLM), Holy (PNKSLM) och fiol i Västerbottens sjukaste band Chicagojazzen (Periferin).

Att leva bland sopor och fimp men alltid hitta fram till det som blänker. Skator flyger.

DJ’S
SAM SWIG (US)
ELENA WOLAY (Jazz är farligt)
SVENSKA DISCO KYRKAN (Mika Snickars & Daniel Savio)

Ålder: 21 år
17.00-22.00, 170 kr
22.00-01.00, Fri entréNärmsta veckanÖppettider

Nu har vi stängt för säsongen. Vi ses nästa sommar!