Göteborg Film Festival och Draken film x Sunset Cinema

2016-08-15


Göteborg Film Festival och Draken gästar oss i biobaren på Baksidan den 15 och 16 augusti. Med sig har dem två ikoniska och prisbelönta långfilmer. Missa inte detta!


MÅNDAG 15/8
HISS TILL GALGEN (1958)

I sin första långfilm upptäcker inte Louis Malle bara Jeanne Moreau och hennes rätta kapacitet utan också exakt hur en trumpet bör låta i ett perfekt noir-soundtrack.

Bakom trumpeten hittar vi ingen mindre än Miles Davis, som sägs ha skissat lite på några idéer och sedan gått in i studion och satt rubbet på några timmar. Malle själv hade innan sin debut arbetat för undervattensfilmaren Jaqcues-Yves Costeau, tillsammans med vilken han just vunnit en Oscar och en Guldpalm för dokumentären

Den tysta världen (inspiration för Wes Anderson när han gjorde Life Aquatic). Med den hårdkokta men samtidigt mycket sofistikerade berättelsen om det omoraliska paret som felaktigt tror sig kunna begå det perfekta brottet, påbörjade han sin 40 år långa karriär och sin resa mot ikonstatus.

TISDAG 16/8
VERONIKAS DUBBELLIV (1991)

Weronika bor i Polen. Véronique bor i Paris. Även om de inte känner varandra, råkar de av ett märkligt sammanträffande vara identiska. Inte bara till utseendet, utan hela deras liv tycks underligt sammanflätade – genom ett mystiskt känslomässigt band som sammanbinder de två, överskridande språk och geografiska gränser.

Regissören Kieślowski belönades med både FIPRESCI-priset och Ekumeniska juryns pris i Cannes för Veronikas Dubelliv, där filmen även nominerades till Guldpalmen. Irène Jacob vann pris för sin dubbla huvudroll.

Sunset Cinema
Fri entré
21 år
Närmsta veckanÖppettider

Nu har vi stängt för säsongen. Vi ses nästa sommar!